Teksten van Villa Les Tilleuls en omgeving

Villa Les Tilleuls en omgeving ()

Het betreft een ruime villa gelegen in een verkavelde tuin met nog enkele bewaarde interessante bomen (beuken, sequioa en linde).

Villa Les Tilleuls, gelegen langs de Naamsesteenweg, werd in 1905 door architect A. Van Arenberg gebouwd. De omliggende tuin werd tijdens de oorlog gebruikt als aardappelveld. Guy Malengrau, bewoner van 1947 tot 1974, verfraaide de tuin met een vijver, een tennisveld en voetbalplein. Rond de rode beuk bouwde hij een hut met strodak, waarin hij exotische dieren huisvestte.

In de tuin bevinden zich nog enkele interessante bomen, namelijk twee beuken (Fagus), een sequoia (Sequoia) en een linde (Tilia). Deze tuin werd echter al voor 1974 verkaveld en is reeds gedeeltelijk bebouwd. Deze villa heeft eveneens een wintertuin met een merkwaardige mengstijl Louis XVI en Jugendstil.

Bibliografie

• Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000500, Naamsesteenweg 463 Villa Les Tilleuls I, advies KCML 9 oktober 1975.
  • Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000500, Naamsesteenweg 463 Villa Les Tilleuls II, dossier voor provinciale prijzen cultureel erfgoed 2002.

Auteurs:  Cox, Lise

Villa Les Tilleuls met de onmiddellijke omgeving en de daar inbegrepen bomen te Heverlee, is beschermd als dorpsgezicht.