Architectenwoning Fernand Brunfaut

Architectenwoning Brunfaut

Waarden

De eigen woning van Fernand Brunfaut met inbegrip van de tuin is beschermd als Monument omwille van het algemeen belang gevormd door:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als een representatief voorbeeld van een modernistische villa uit 1932-1936, de eigen woning van architect en politicus Fernand Brunfaut (1886-1972), ontworpen in samenwerking met zijn zoon Maxime Brunfaut (1909-2003). Omwille van het uitgesproken modernistisch karakter van het ontwerp, beïnvloed doorhet Bauhaus en Dudok en voor het interbellum typerende interieur in art-deco stijl.

artistieke waarde

Omwille van het samengaan van de terrasaanleg van de buitenruimte, de kubistische volumes en het "Gesamtkunstwerk" van het interieur.

Nieuwelaan 152 (Meise)
Deze indrukwekkende interbellum villa met omringende tuin werd in 1931-1932 opgetrokken in modernistische stijl naar ontwerp van Maxime Brunfaut en uitgebreid door zijn vader Fernand in 1936.