Beschermd stads- of dorpsgezicht, ondersteunend

Reclamemuurschildering Olijfje met aanpalende perceelstroken

Beschermd stads- of dorpsgezicht, ondersteunend van tot heden

Zijgevel met reclamemuurschildering voor de elektriciteitsmaatschappij Noord-België

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht betreft de reclamemuurschildering Olijfje met de aanpalende perceelstroken, die door hun open karakter het zicht op de muurschildering waarborgen.

Waarden

De aanpalende perceelsstroken van de zijgevel met reclamemuurschildering voor de elektriciteitsmaatschappij van Noord-België, zijn beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de ondersteunende waarde:

Het dorpsgezicht houdt door zijn open karakter enerzijds het zicht op de reclamemuurschildering vrij en maakt anderzijds onderhoud van de reclamemuurschildering mogelijk.

Dorpswoning met reclameschildering

Stationsstraat 47 (Londerzeel)
Eenvoudige dorpswoning van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, kadastraal geregistreerd in 1912, met op de rechter zijgevel een reclamemuurschildering.