Teksten van Hoeve Timmermans: omgeving

Hoeve Timmermans: omgeving_versie1_20160310 ()

Langgestrekte vakwerkhoeve: omgeving versie - 08.01.2014 ()

Het erf van de vakwerkhoeve is gelegen op een hoekperceel van de Bulsstraat, op de grens van Alken met Wellen, vlakbij de grens met Wimmertingen en Kortessem. Het betreft het erf van een langgestrekte hoeve uit einde 16de-begin 17de eeuw. Het gebouw en zijn erf zijn reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Samen met het vakwerkwoonhuis Bulsstraat 28, behoort deze hoeve bij een reeks vakwerkgebouwen in het kwartier Over 't Water, het meest oostelijke kwartier van het grondsgebied Alken.

Het omgevend erf is ongewijzigd sinds de Ferrariskaart.

Bibliografie

• Beschermingsdossier DL002166, Langgestrekte hoeve en omgeving (J. Gyselinck, 2000, digitaal dossier).
  • GYSELINCK J. 2005: Bedreigd erfgoed: vakwerkbouw in Limburg, M&L Monumenten, Landschappen en Archeologie 24.3, 15-54.

Auteurs:  Gyselinck, Jozef