Huis Lemme met omgeving

Woning Lemme met omgeving

Beschrijving

Het huis "Lemme" te Zichen-Zussen-Bolder is, met inbegrip van de onmiddellijke omgeving met zes waardevolle bomen en de meidoornhaag beschermd als monument.

Waarden

Huis 'Lemme' met inbegrip van de omgeving incluis de zes waardevolle bomen en de meidoornhaag is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als landelijk hoevetje gelegen te midden van zijn oorspronkelijk biotoop met bomen en meidoornhaag, in een ongeschonden, landschappelijk waardevolle, agrarische omgeving.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als gaaf voorbeeld van een langgestrekte hoeve met ordonnantie schuur/stal-woning-werkhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw met authentieke indeling.

sociaal-culturele waarde

Als voorbeeld van een kleinschalig, 19de-eeuws landbouwbedrijfje met authentiek erf.