Huis Lemme met omgeving

Beschermd monument van 13-02-1998 tot heden

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Riemst
Deelgemeente Zichen-Zussen-Bolder
Straat de Meanstraat
Locatie de Meanstraat 22 (Riemst)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/73066/138.1
  • DL002043
  • OL000317

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Huis Lemme

de Meanstraat 22, Riemst (Limburg)

Het huis "Lemme" te Zichen-Zussen-Bolder is, met inbegrip van de onmiddellijke omgeving met zes waardevolle bomen en de meidoornhaag beschermd als monument.

Beschrijving

Het huis "Lemme" te Zichen-Zussen-Bolder is, met inbegrip van de onmiddellijke omgeving met zes waardevolle bomen en de meidoornhaag beschermd als monument.

Waarden

Huis 'Lemme' met inbegrip van de omgeving incluis de zes waardevolle bomen en de meidoornhaag is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als landelijk hoevetje gelegen te midden van zijn oorspronkelijk biotoop met bomen en meidoornhaag, in een ongeschonden, landschappelijk waardevolle, agrarische omgeving.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als gaaf voorbeeld van een langgestrekte hoeve met ordonnantie schuur/stal-woning-werkhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw met authentieke indeling.

sociaal-culturele waarde

Als voorbeeld van een kleinschalig, 19de-eeuws landbouwbedrijfje met authentiek erf.

volkskundige waarde

Door de aard en de inplanting van de bomen.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.