Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes met beuk

Gemeente Riemst
Straat Millerdries
Locatie Millerdries zonder nummer (Riemst)

Hoeve Peters met Onze-Lieve-Vrouwkapel

Millerdries 25, 25A, Riemst (Limburg)

Gesloten hoeve van 1873, de bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseid erf, bereikbaar via de rondboogvormige, bakstenen inrijpoort aan straatzijde.

Beschrijving

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, aangebouwd tegen het poortgebouw van hoeve Peters te Millen, is met de bijhorende linde beschermd als monument.

Waarden

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en beuk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Bakstenen gebouwtje onder zadeldak, in 1901 aangebouwd tegen het poortgebouw van de boerderij 'Peters', gelegen Millerdries nr. 25; sober bepleisterd interieur en vloer in cementtegels met motief; ingebouwde grot met Mariabeeld.