Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Gedurigen Bijstand met linde

Gemeente Riemst

Rukkelingenweg zonder nummer, Riemst (Limburg)

Neogotisch gebouw van één travee onder zadeldak, op het topstuk van de voorgevel gedateerd 1883.

Kapellinde Kapel O.-L.-V.-van-Gedurigen-Bijstand

Rukkelingenweg zn (Riemst)

Bij een kruispunt van vijf wegen staat de Kapel Onze-Lieve-Vrouw-van-Gedurigen-Bijstand. Deze kleine kapel wordt beschaduwd door een Hollandse linde. De linde werd gekandelaard en heeft een stamomtrek van 285 cm.

Beschrijving

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Gedurigen Bijstand te Millen, is met inbegrip van de linde beschermd als monument.

Waarden

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van gedurigen bijstand en linde is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Als neogotisch gebouwtje uit 1883, opgetrokken in baksteen met verwerking van Maaslandse kalksteen en mergel en toegewijd aan de Heilige Maagd; de monumentale lindeboom beschaduwt het gebouwtje en vormt er visueel een eenheid mee.