Burgerhuis: dienstgebouwen

Gemeente Dilsen-Stokkem
Straat Snapstraat
Locatie Snapstraat zonder nummer (Dilsen-Stokkem)

Dienstgebouwen korverij

Snapstraat zonder nummer, Dilsen-Stokkem (Limburg)

Dienstgebouwen van de voormalige korverij, uit de tweede helft van de 19de eeuw, bestaande uit twee delen: links een hoog gebouw, rechts een lager, langgestrekt gedeelte, mogelijk iets ouder dan het eerste.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de opslagplaats en dienstgebouwen uit de tweede helft van de 19de eeuw, behorend bij het burgerhuis Rechtestraat 19.

Waarden

De dienstgebouwen horende bij Rechtestraat 19 zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Opslagplaats en dienstgebouwen uit de tweede helft van de 19de eeuw bestaande uit een hoog gebouwen een lager, langgestrekt gedeelte.