Ommuurde tuin verdwenen pastorie Sint-Servatiusparochie

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 20-10-2005 tot heden

Locatie Maasstraat 20, Maasstraat zonder nummer (Kinrooi)

Ommuurd perceel

Maasstraat zonder nummer, Kinrooi (Limburg)

Ommuurd perceel, thans weiland.

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht betreft de ommuurde tuin van de verdwenen pastorie, gelegen naast het als monument beschermd huis Reynders.

Waarden

De ommuurde tuin van de verdwenen pastorie, gelegen naast het huis Reynders, is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Het dorpsgezicht, gevormd door de ommuurde voormalige pastorietuin is belangrijk voor het historische beeld van het centrum van Ophoven. De ommuurde, open ruimte naast het huis Reynders is zeer markant in het straatbeeld, en is bovendien historisch waardevol als aanduiding van de site van de thans verdwenen pastorie en tiendschuur van Ophoven.