Huis Poswick: torentje en resten omheiningsmuur in mergel

Mergelwoningen, schuur, mergelwand, torentje en omheiningsmuur en mergelkern van Neercanne

Beschrijving

Het achthoekig torentje in mergelsteen dat deel uitmaakte van een oorspronkelijk, ruimere omheining van het voormalige rectoraat van de kanunniken van Hoogcruts (Huis Poswick), is samen met de resten van deze omheiningsmuur beschermd als monument.

Waarden

Het torentje en restanten omheiningsmuur in mergel zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde

Onderdelen van de ommuring van het voormalige rectoraat van de kanunniken van Hoogcruts. Achthoekig mergelstenen torentje, dat oorspronkelijk hoger was, gezien de aanwezigheid van 17de-eeuwse ankers, die de vloerbalken op de verdieping moesten ankeren.
Restanten van de omheiningsmuur sluiten bij het torentje aan.

Huis Poswick en omheiningsmuur

Muizenberg 7 (Riemst)
Voormalig rectorshuis van de kanunniken van Hoogcruts, bedienaars van de Heilige Grafkapel. Gebouwd in 1656.