Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 04-03-2004 tot heden

Vakwerkhoeve met erf en omgeving
definitieve beschermingsbesluiten: 04-03-2004  ID: 4190

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht betreft de agrarische omgeving van de vakwerkhoeve. De als monument beschermde gebouwen en het erf maken geen deel uit van het dorpsgezicht.

Waarden

De agrarische omgeving van de vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

De onbebouwde, agrarische omgeving van de hoeve vormt het historische hinterland van het complex, onderstreept de functionaliteit van de hoeve en vormt samen met de bebouwing een esthetisch waardevol geheel, dat daarenboven in het gezichtsveld ligt van het beschermde Printhagensite.

volkskundige waarde

Is de bescherming van