Domein Hofstade: hoofdingang

Gemeente Zemst
Straat Tervuursesteenweg
Locatie Tervuursesteenweg zondernummer (Zemst)

Domein Hofstade (BLOSO)

Tervuursesteenweg zonder nummer, Zemst (Vlaams-Brabant)

In 1932 werd 11 hectare terrein afgebakend rond de kleine waterplas met het oog op de bouw en exploitatie van een recreatiepark.

De hoofdingang van het BLOSO-domein Hofstade is beschermd als monument.

Waarden

De hoofdingang van het BLOSO-domein Hofstade is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Alhoewel niet horend tot de initiële bebouwing, vormt deze in 1947 door Frans Van Cleven gerealiseerde hoofdingang met zijn strak lineair vormgeving en torenvormige accenten een zowel functioneel als architecturaal geslaagd voorbeeld van een inkompartij die vormelijk aansluit bij de eerste bebouwing en tevens de herkenbaarheid benadrukt.