Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Classicistisch landhuis met tuin

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Landhuis met tuin

Waarden

De site van het voormalig landhuis met omgevende tuin is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De grotendeels ommuurde tuin is aan de straatzijde afgesloten door een oorspronkelijk smeedijzeren sierlijk hekwerk van circa 1880 vervaardigt door ijzer- en kopergieter Valère Lefevre uit Brugge. De tuin bewaart een eenvoudige tuinberging en een parkachtige aanleg met een centraal verdiepte gazonpartij omgeven door waardevolle hoogstammige bomen met laat 19de-eeuwse en vroeg 20ste-eeuwse kenmerken, waarin een recentere, beperkte symmetrische tuinaanleg is toegevoegd.

Landhuis met tuin

Generaal Lemanlaan 151 (Brugge)
Het voormalige landhuis is een vrijstaand gebouw gelegen te midden van een omvangrijk en grotendeels ommuurd perceel met vooraan en achteraan een parkachtige tuinaanleg.