Hoeve met losse bestanddelen Gapaerd

Beschrijving

Polderstraat nr. 4. Dieper gelegen historische hoeve z.g. "Gapaerd" opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw, cf. boerenhuis en schuur reeds weergegeven op Atlas der Buurtwegen (1845). De benaming verwijst naar een zandige opduiking ten zuidwesten van de stad, weergegeven op kaart van Pieter Pourbus (1561-1571).Lange geknikte erfoprit. Hoeve met losstaande

Hoeve Gapaerd

Polderstraat 4 (Damme)
Dieper gelegen historische hoeve opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw, zie boerenhuis en schuur reeds weergegeven op Atlas der Buurtwegen (1845). Hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen rond onverhard, deels gekasseid erf. Boerenhuis, gescheiden van rest van het erf door witgekalkt bakstenen muurtje op gepekte plint en ijzeren hek. Witgekalkte erfgevel op gepekte plint onder pannen zadeldak Stalgebouw en wagenschuur.