Klooster van de minderbroeders kapucijnen

Beschrijving

Nr. 281. Klooster van de minderbroeders kapucijnen. Op vraag van de Izegemse pastoor, vestigen de paters redemptoristen zich in 1899 te Izegem. Reeds in 1870 wordt door de pastoor een eerste maal aan het bisdom gevraagd om hier een klooster te vestigen, dat tevens het centrum zou worden van een nieuwe parochie, om de steeds snellere bevolkingsgroei op te vangen. 1899: oprichting van nieuwe gebou

Roeselaarsestraat 291 (Izegem)
Neogotisch kloostercomplex van de minderbroeders kapucijnen waarvan de gebouwen in 1899 werden opgericht naar ontwerp van de broeders Stanislas van Brugge en Simon van Ingelmunster onder toezicht van de Roeselaarse architect Jules Soete. Het omvat de kloosterkerk, namelijk de Sint-Antonius van Paduakerk, en het klooster gegroepeerd rondom een binnenhof en voorts het voormalige seminarie, de brouwerij en de hofstede.