Beschrijving

Stokhovestraat nr. 7. Woonhuis met aanpalend bedrijfsgebouw en achtergelegen stalling, het geheel daterend van "1933" cf. jaarsteen in de voorgevel van het bedrijfsgebouw. Volgens het kadaster gebouwd in opdracht van handelaar Remi Deketelaere, na aankoop van de grond op 1 februari 1932. In 1935 wordt de achterliggende stal uitgebreid met een dwars volume aan de zuidkant en in 1942 wordt d

Dorpswoning met bijgebouwen

Stokhovestraat 7 (Oostkamp)
Woonhuis met aanpalend bedrijfsgebouw en achtergelegen stal, het geheel daterend van 1933. In 1935 en 1942 wordt de achterliggende stal uitgebreid. Rond de tweede helft van de 20ste eeuw is het woonhuis uitgebreid met een lager volume aan de oostkant. Woonhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en voorzien van typerende rode baksteen gecombineerd met gele baksteen voor de horizontale banden. Aanpalend bedrijfsgebouw met nieuwe gevelbekleding.