Vlamertinghe New Military Cemetery

Beschrijving

Deze begraafplaats werd gestart in juni 1917, toen een uitbreiding van Vlamertinghe Military Cemetery wegens plaatsgebrek niet meer mogelijk was. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van R. Blomfield (hoofdarchitect) en J.R. Truelove (uitvoerend architect). Volgens het huidige register liggen er 1820 doden.

Bellestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en J.R. Truelove. De begraafplaats is in twee niveaus aangelegd, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en paviljoen op het hogere deel en de graven op het lagere deel. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, struiken en bloemperken.