Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Knobbelstraat nr. 15. Historische hoeve, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Schuur en woonhuis aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Huidig gebouwenbestand vermoedelijk met 18de-eeuwse kern cf. gedateerde haardbalk in woonhuis met inscriptie "ANNO IHS 1777".Hoeve met semi-gesloten opstelling, bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldake

Semigesloten hoeve

Knobbelstraat 15 (Avelgem)
Historische hoeve, reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Huidig gebouwenbestand vermoedelijk met 18de-eeuwse kern, zie gedateerde haardbalk in woonhuis met inscriptie ANNO IHS 1777. Hoeve met semigesloten opstelling, bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Zuidoostelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen muur en ijzeren hek. Ten noordwesten, het woonhuis, ten noordoosten de schuur en ten zuidwesten de stalvleugel. Boerenhuis van zes traveeën met aflijnende bakstenen fries, voor de streek typische deuromlijsting van zwarte baksteen.