Beschrijving

Nr. 2. Oorspronkelijk omwald hoevetje, thans buitenverblijf; losse bestanddelen van één bouwl. onder zadeldak rondom begrint erf. Ten N., rest van omwalling achter het boerenhuis. Woonhuis met een l.opkamertrav. + vijf trav. onder zadeldak (n straat, golfplaten, Vlaamse pannen) met l.dakschild en overstekende dakrand (voor het gedeelte bedekt met golfplaten) op houten modillons doorlopend over l

Jokweg 1 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwald hoevetje, thans buitenverblijf; losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldak rondom begrint erf. Ten noorden, rest van omwalling achter het boerenhuis. Woonhuis met een opkamertravee links + vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten, Vlaamse pannen) met links dakschild en overstekende dakrand (voor het gedeelte bedekt met golfplaten) op houten modillons doorlopend over linker zijgevel; in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Ten westen, witgekalkte stalling (baksteenbouw) waarachter nieuwe schuur.