Sportwinkel van Flandrien Marcel Vanhoutte

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 114/ Oude Stationstraat. Voormalige sportwinkel van Flandrien Marcel Vanhoutte, opgericht in 1922 na vernieling van het bouwblok op de hoek met de Oude Stationstraat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bouwheer is Cyriel Dinneweth, de ontwerper is architect Eduard Schelstraete (Brugge). Thans in gebruik als taverne. Bakstenen complex van twee bouwlagen onder mansardebedakin

Kortrijkstraat 114 (Tielt)
Voormalige sportwinkel van Flandrien Marcel Vanhoutte, opgericht in 1922 na vernieling van het bouwblok op de hoek met de Oude Stationstraat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bouwheer is Cyriel Dinneweth, de ontwerper is architect Edward Schelstraete (Brugge). Lijstgevel met afgeschuinde hoektravee tot boven de kroonlijst oplopend in puntgevel met natuurstenen kraagstenen en ellipsvormig zoldervenstertje. Rondbooginkom op de hoek; nieuwe deur. Aan de zijde van de Oude Stationstraat, eenlagige bijgebouwtjes.