Beschrijving

Stedemolenstraat nr. 39. Half vrijstaand woonhuis gebouwd in 1943 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) ter vervanging van het oorspronkelijk woonhuis bij een "mechanische schrijnwerkerij", in 1935 opgetrokken in opdracht van Maurice Neirinck, schrijnwerker uit Tielt. Tevens wordt de schrijnwerkerij uitgebreid en een broeikas achterin de tuin opgetrokken. Achteruitgelegen complex

Stedemolenstraat 39 (Tielt)
Half vrijstaand woonhuis gebouwd in 1943 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) ter vervanging van het oorspronkelijk woonhuis bij een "mechanische schrijnwerkerij". Woning in villastijl met late inslag van cottagestijl, confer dakenspel, breed overkragende kroonlijst, puntgevelvelden met imitatievakwerk of beplanking, driehoekige dakkapellen en in- en uitzwenkend volumespel ten gevolge van erkeruitbouwen