Hoeve Goed ter Linde

Beschrijving

Processiestraat nr. 70. Historische hoeve z.g. "Goed ter Linde". Eerste vermelding in 1507 in een register "Acten en Contracten". In het Landboek Van Walle (1650) voorgesteld met een dubbele omwalling. De eerste omwalling omsloot het thans verdwenen kasteel, de tweede het kasteel en de hoeve. De hoeve vormde oorspronkelijk een gesloten complex met een tweeledige indeling: een zuidoosteli

Processiestraat 70 (Kortrijk)
Historische hoeve "Goed ter Linde". Eerste vermelding in 1507 in een register "Acten en Contracten". In het Landboek Van Walle (1650) voorgesteld met een dubbele omwalling. De eerste omwalling omsloot het thans verdwenen kasteel, de tweede het kasteel en de hoeve. De hoeve vormde oorspronkelijk een gesloten complex met een tweeledige indeling: een zuidoostelijk opperhof met de thans nog nauwelijks herkenbare afgevlakte mote en ten noordwesten het nog bestaande neerhof.