Beschrijving

Nr. 4. Midden weilanden gelegen hoeve met losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom onverhard erf, in Z. begrensd door rest van oorspronkelijke omwalling. Oudere nederzetting met talrijke wijzigingen. Ten N. van erf, boerenhuis van vier trav. + twee, thans gewijzigde r.opkamertrav. en één bouwl. onder gebogen zadeldak (bitume), in kern opklimmend tot XVIIId, doch sterk aangepast. Verankerde

Burgdreef 4 (Alveringem)
Hoeve met losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom onverhard erf, in het zuiden begrensd door rest van oorspronkelijke omwalling. Oudere nederzetting met talrijke wijzigingen. Ten noorden van erf, boerenhuis van vier traveeën + twee, thans gewijzigde opkamertravee rechts en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (bitumen), in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw, Ten westen van erf, stallingen omgeven met bakstenen pad. Ten oosten, dwarsschuur bestaande uit bakstenen voeling en horizontale plankenbeschieting. Eind 19de eeuws - begin 20ste-eeuws bakhuis, rechts in verlengde van boerenhuis.