Boerenwoning met schuur

Beschrijving

Gevaartsestraat nr. 11. Woonhuis met schuur volgens het kadaster teruggaand tot 1836, doch grondig verbouwd in 1958. In 1836 vermeldt het kadaster de bouw van een hoeve, bestaande uit een woonhuis en een landgebouw in de boomgaard, in opdracht van de weduwe van landbouwer Augustin Decoster (nog niet weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835). In 1863 wordt er volgens het ka

Gevaartsestraat 11 (Oostkamp)
Dubbelhuisje van vijf traveeën op een L-vormige plattegrond, gelegen in een met gras begroeide tuin, vooraan afgezet door een lage haag. Centraal pad, eerst tussen lage bakstenen muurtjes met ezelsrug, voortgezet door lage haagjes. Witgeschilderde baksteenbouw afgedekt door een typisch sterk overkragend, strooien dak. Rechts van het woonhuis staat een sterk overgroeid bakstenen gebouwtje.