Beschrijving

Spichtestraat nr. 23. Aan de straat gelegen hoeve met vermoedelijk 18de-eeuwse kern, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).Losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek, ten noorden het woonhuis, stalvleugel ten westen en schuur, getypeerd door vlechtingen in de zuidelijke zijpuntgevel,

Spichtestraat 23 (Avelgem)
Aan de straat gelegen hoeve met vermoedelijk 18de-eeuwse kern. Losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek, ten noorden het woonhuis, stalvleugel ten westen en schuur, getypeerd door vlechtingen in de zuidelijke zijpuntgevel, ten oosten. Woonhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, dubbelhuis van bruine baksteen verfraaid door het gebruik van rode baksteen, heiligennisje zonder beeld.