Hoeve Markhove

Beschrijving

Priester Coulonstraat nr. 88. Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve z.g. "MARKHOVE" cf. houten naambord rechter zijgevel boerenhuis. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) als Ferme Deconne en met grosso modo gelijke opstelling. Aaneengesloten bestanddelen gegroepeerd rondom bekiezeld erf. Erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek. Moestuin en huisweide. Verankerde baksteenbouw onder

Markhove

Priester Coulonstraat 88 (Menen)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve . Aaneengesloten bestanddelen gegroepeerd rondom bekiezeld erf. Erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek. Moestuin en huisweide. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken; geknikt bij het woonhuis. Ten noorden boerenhuis, ten oosten stalvleugel en ten westen dwarsschuur met uilengat.