Gemeentelijke basisschool

Beschrijving

Nr. 59. Gemeentelijke basisschool van 1921 n.o.v. A. Dugardyn (Brugge), destijds met een gesloten karakter met muur en poort aan de straat cf. prentbriefkaart. Renovatie in 1969 n.o.v. ingenieur R. Vandenbulcke (Melle) o.m. verwijdering van de aandaken; sanerings- en uitbreidingswerken van de klassen n.o.v. Buro II (Roeselare) in 1999. N.W.-directeurswoning aan de straat en aansluitende W.-klass

Roeselarestraat 59-61 (Staden)
Gemeentelijke basisschool van 1921 naar ontwerp van A. Dugardyn (Brugge), destijds met een gesloten karakter met muur en poort aan de straat zie prentbriefkaart. Renovatie in 1969 naar ontwerp van ingenieur R. Vandenbulcke (Melle) onder meer verwijdering van de aandaken; sanerings- en uitbreidingswerken van de klassen naar ontwerp van Buro II (Roeselare) in 1999.