Site Kasteel van Tillegem

Beschrijving

Het kasteel Tillegem gaat terug op een 14de-eeuws waterkasteel dat in de jaren 1870 in de typische neogotische stijl wordt heraangekleed onder leiding van architect Jean-Baptiste Bethune. Het neerhof bij het kasteel omvat gaaf bewaarde hoevegebouwen uit 1894. Een park omgeeft het kasteel.

Kasteeldomein van Tillegem

Tillegemstraat 79-83 (Brugge)

Is de omvattende vaststelling van

Hovenierswoning bij kasteel van Tillegem

Tillegemstraat 79 (Brugge)
Voormalige hovenierswoning van het kasteel van Tillegem, gelegen op dat kasteeldomein ten zuidwesten van het kasteel. In oorsprong 17de-eeuws gebouw van het langgeveltype bestaande uit een éénlaagshuis, 19de-eeuwse stal en 20ste-eeuwse schuur.

Kapel

Tillegemstraat (Brugge)
Kleine kapel aan de rand van het Tillegembos, bereikbaar via geplaveid wegje. Houten bank. Kleine, bakstenen kapel, gecombineerd met natuursteen voor de spitsbogige deur- en vensteromlijstingen, de plint en de bekroningen van de versneden zijsteunberen. Leien zadeldak met vooraan ver overkragende dakrand met zichtbare houten dakspant.