Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Nr. 2. Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, vlg. bouwaanvraag n.o.v. architect F. Delrue (Moorsele); gr.m. teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gogroepeerd rondom een licht verhard erf toegankelijk via bakstenen hekpijlers en met oprit vanaf de Beselarestraat; boerenhuis, koestal en dwarsschuur resp. ten N.O., N.W. en Z.O.; bakhuis

Wederopbouwhoeve

Wolvestraat 7 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect F. Delrue; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf toegankelijk via bakstenen hekpijlers; boerenhuis, koestal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten; bakhuis achter de boerenwoning; ten noorden en ten westen, afgezonderde asten respectievelijk voor tabak en cichorei.