Brouwerswoning met herberg

Beschrijving

Kanegem-Dorp nrs. 16-18. Voormalige brouwerswoning met herberg, waarvan nr. 16 thans in gebruik als bakkerij, gelegen aan noordzijde van het dorpsplein en op de hoek van Kanegem-Dorp met Keizerstraat. Huidige volumes dateren grotendeels uit ca. 1880, maar in kern mogelijk opklimmend tot het begin van de 17de eeuw: aan noordzijde van het dorpsplein wordt al bebouwing weergegeven, eigendom v

Kanegem-Dorp 16-18 (Tielt)
Voormalige brouwerswoning met herberg, waarvan nummer 16 heden in gebruik als bakkerij, gelegen aan noordzijde van het dorpsplein en op de hoek van Kanegem-Dorp met Keizerstraat. Huidige volumes dateren grotendeels uit circa 1880, maar in kern mogelijk opklimmend tot het begin van de 17de eeuw. Breedhuis (nummer 18) van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Tuin aan achterzijde afgesloten met fraai ijzeren hekwerk. Bakkerij (nummer 16) met gelijkaardige bepleistering en geriemde vensteromlijstingen, houten gootlijst, gecementeerde oostgevel, naoorlogse winkelpui in breuksteen met afgeschuinde hoektravee.