Hoeve bestaande uit losse bestanddelen

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 298. Eind 18de-eeuwse of begin 19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen cf. afwezigheid van bebouwing op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778), en afbeelding van de hoeve met bestaande configuratie op de kadastrale kaart van 1810 uit het Rijksarchief te Brugge. In 1910 registreert het kadas

Kortrijksestraat 298 (Oostkamp)
Eind 18de-eeuwse of begin 19de-eeuwse hoeve, toegankelijk via een erfoprit in de Nieuwburgstraat. Verankerde, ossenbloedrood beschilderde baksteenbouw op een zwart gepekte plint; behorend tot de eigendommen van het naburige kasteel Nieuwburg. Boerenwoning op een L-vormige plattegrond; gevels met beluikte vensters met rood-witgeschilderd houtwerk. Langgerekt stalgebouw met laadluik in de zijgevel.