Ons Huis Sint-Anna

Straat Sint-Annarei
Locatie Sint-Annarei 6 (Brugge)

Ons Huis Sint-Anna

Sint-Annarei 6, Brugge (West-Vlaanderen)

Monumentaal herenhuis van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) + poortgebouw van drie traveeën en één bouwlaag onder leien mansardedak. 19de-eeuws uitzicht, doch met een oude kern uit de 17de eeuw.

Beschrijving

Nr. 6. Z.g. "ONS HUIS ST.-ANNA" recente benaming cf. opschrift op de tussendorpel van de poort. Voormalige kraamkliniek (1930-1974), sinds 1976 in gebruik als opvangtehuis. Monumentaal herenhuis van zes trav. en twee en een halve bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen) + poortgebouw van drie trav. en één bouwl. onder leien mansardedak. XIX-uitzicht, doch met een oude kern uit XVII. Vlg. bou