La Laiterie Military Cemetery

Beschrijving

De begraafplaats werd aangelegd in november 1914 en bleef in gebruik tot oktober 1918. Volgens het huidige register liggen er 751 militairen begraven. De begraafplaats is ontworpen door E. Lutyens (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect). La Laiterie Military Cemetery heeft een min of meer rechthoekig grondplan met uitsprong rechts vooraan, met een oppervlakte van ca. 5.175m². Het terrein is lager gelegen dan het straatniveau, helt tamelijk sterk af en golft lichtjes. De begraafplaats wordt deels omgeven door een rode bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, die trapsgewijs de helling van het terrein volgt. Aan de noordwestelijke en noordoostelijke kant wordt de begraafplaats afgebakend door een haag (Portugese laurierkers). De toegang bestaat uit 2 witte natuurstenen pijlers en een trap en wordt afgesloten door een ketting en een paaltje. Bij de toegang bevind

Kemmelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Kemmel, ontworpen door E. Lutyens (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect). De begraafplaats wordt deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag. Behalve de rijen witte grafstenen wordt de begraafplaats gekenmerkt door een ‘Stone of Remembrance’, een ‘Cross of Sacrifice’ en een bakstenen schuilgebouw in classicistische stijl.