Hoekhuis

Hoekhuis

Kezelbergstraat 20 (Zedelgem)
Lage, gerenoveerde woning op de hoek met de Hollebekestraat, daterend van "1902" zie jaarsteen op de afgeschuinde hoektravee. Laatstgenoemde wijst eventueel op een vroegere, eventuele herbergfunctie. Op de militaire kaart opgesteld door de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog is het hoekhuis te zien met ten westen ervan een losstaand bijgebouw. Beide volumes zijn later (laatste kwart van de 20ste eeuw?) door middel van een tussenbouw samengebracht, wellicht met toevoeging van de dakkapellen zie die van de hoektravee en aanpassen aan woonfunctie. Bruine en gele, verankerde baksteenbouw onder schild- en zadeldak (Vlaamse pannen), deuromlijsting met omlijsting in gele baksteen.