Twee burgerhuizen

Straat Sint-Salvatorskerkhof
Locatie Sint-Salvatorskerkhof 2, Sint-Salvatorskerkhof 3 (Brugge)

Burgerhuizen

Sint-Salvatorskerkhof 2, 3, Brugge (West-Vlaanderen)

Twee enkelhuizen opgesteld volgens spiegelend schema. Breedhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, van 1912 naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) in plaats van één woning met 19de-eeuwse lijstgevel van twee bouwlagen.

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Nrs. 3-4. Twee enkelhuizen opgesteld vlg. spiegelend schema. Breedhuizen van twee trav. en drie bouwl. onder mansardedak, van 1912 n.o.v. architect H. Hoste (Brugge) i.pl.v. één woning met XIX-lijstgevel van twee bouwl. Baksteenbouw gecombineerd met natuursteen voor lekdrempels, stijlen tussen de vensters en basis van de getrapte console van de halfronde erkers onder klimmend leiendak. Verhoogde