Beschrijving

Koolkerkesteenweg nr. 74. Historische hoeve met losstaande bestanddelen, in L-vormige schikking op een onverhard erf met mestvaalt. De site wordt aangeduid op de kaart van Pourbus van het Brugse Vrije (1561-1571) en op de kaart van Ferraris (1770-1778).Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Verwaarloosde hoevegebouwen. Witgekalkt woonhuis met hoogkamer onder hogere nok, waarin de

Koolkerkesteenweg 74 (Damme)
Historische hoeve met losstaande bestanddelen, in L-vormige schikking op een onverhard erf met mestvaalt. De site wordt aangeduid op de kaart van Pourbus van het Brugse Vrije (1561-1571) en op de kaart van Ferraris (1770-1778). Witgekalkt woonhuis met hoogkamer onder hogere nok, waarin de zolderingen met moer- en kinderbalken vermoedelijk 17de-eeuws zijn. Het huis is aan beide zijden door stallen in bruine baksteenbouw voortgezet. Haaks op de hoofdvleugel, een dwarsschuur.