Burgerwoning met bijhorend vlaszwingelarij en schuur

Beschrijving

Hoevedreef nr. 10/ Groenestraat. Burgerwoning met bijhorend vlaszwingelarij en schuur opgetrokken in 1935 en uitgebreid in 1940 en 1957 cf. kadastrale gegevens, in opdracht van Jozef Leconte-Verhaeghe, vlaswerker. In 1935 wordt de woning met bijhorend magazijn gebouwd. In 1940 wordt het bedrijf uitgebreid met een tweede magazijn en zwingelarij, met 11 zwingelmolens en 1 zwingelturbine. In

Vlashandelaarswoning met vlaszwingelarij en schuur

Hoevedreef 10 (Kuurne)
Burgerwoning met bijhorend vlaszwingelarij en schuur opgetrokken in 1935 en uitgebreid in 1940 en 1957, zie kadastrale gegevens, in opdracht van Jozef Leconte-Verhaeghe, vlaswerker. In 1935 wordt de woning met bijhorend magazijn gebouwd. In 1940 wordt het bedrijf uitgebreid met een tweede magazijn en zwingelarij, met 11 zwingelmolens en 1 zwingelturbine. In 1957 wordt de site uitgebreid met een langgestrekt volume aan de Groenestraat.