Kasteel Rooigem

Deelgemeente Sint-Kruis
Straat Rooigem
Locatie Rooigem 1, Rooigem 3 (Brugge)

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3, Brugge (West-Vlaanderen)

Kasteelsite "Rooigem" met park en moestuin, kasteel, hoeve en stallingen, tuinpaviljoen en tuinbeelden. Kasteeldomein beschermd als dorpsgezicht en kasteel met aanhorigheden, tuinpaviljoen en tuinbeelden beschermd als monument bij M.B. van 14/01/1994.

Dubbele opgaande eikendreef Bisschopsdreef

Bisschopsdreef (Brugge)

De Bisschopsdreef is de oorspronkelijke toegangsdreef tot het kasteeldomein Rooigem, een voormalig buitverblijf van de Brugse bisschoppen. De kaarsrechte dreef, aangelegd omstreeks 1763 was georiënteerd op de Brugse belforttoren en heeft aan de zijde Polderstraat een afsluiting met natuurstenen paaltjes.

Opgaande linde als welkomstboom bij kasteel Rooigem

Rooigem 3 (Brugge)

Bij de toegang naar het kasteel Rooigem staat een opgaande linde als welkomstboom. De boom had op het moment van de inventarisatie een stamomtrek van 335 cm (2008).