Hoeve Goed te Herlebout

Beschrijving

Pontestraat nr. 70. Z.g. "Goed te Herlebout", resorteerde tijdens het ancien régime onder de leenhoeve van het kasteel van Kortrijk. Hoeve, waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1520. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843). Losse lage bakstenen bestanddelen opgesteld rond een onverhard erf. Ten noorden van erf, woonhuis onder pannen zadeldak; witgekalkte gevel

Goed te Herlebout

Pontestraat 68-70 (Kortrijk)
Pontestraat nr. 70. Z.g. "<italic>Goed te Herlebout</italic>", resorteerde tijdens het ancien régime onder de leenhoeve van het kasteel van Kortrijk. Hoeve, waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1520. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843). Losse lage bakstenen bestanddelen opgesteld rond een onverhard erf. Ten noorden van erf, woonhuis onder pannen zadeldak; witgekalkte gevel