Graf van Suzanna Casteleyn

Deelgemeente Sint-Michiels
Straat Dorpsstraat
Locatie Dorpsstraat zonder nummer (Brugge)

Dorpsstraat zonder nummer, Brugge (West-Vlaanderen)

Dorpsstraat z.nr. Graf van Suzanna Casteleyn († 18.05.1924), ontworpen door architect Huib Hoste. Kubistisch grafmonument in natuur- en baksteen. Duidelijke invloeden van de Amsterdamse School merkbaar in het spel van rode en gele baksteen, de hoekaccenten in natuursteen en de bekroning van de verticale baksteenkolom. VERDONCK A., <italic>Oeuvrelijst van architect Huib Hoste, onderzoek

Beschrijving

Dorpsstraat z.nr. Graf van Suzanna Casteleyn († 18.05.1924), ontworpen door architect Huib Hoste. Kubistisch grafmonument in natuur- en baksteen. Duidelijke invloeden van de Amsterdamse School merkbaar in het spel van rode en gele baksteen, de hoekaccenten in natuursteen en de bekroning van de verticale baksteenkolom. VERDONCK A., Oeuvrelijst van architect Huib Hoste, onderzoek