Gemeentehuis van Oostkamp

Gemeente Oostkamp
Deelgemeente Oostkamp
Straat Gemeenteplein
Locatie Gemeenteplein 1 (Oostkamp)

Gemeenteplein 1, Oostkamp (West-Vlaanderen)

Gemeenteplein nr. 1. Gemeentehuis van Oostkamp, gebouwd in 1882 in neo-Vlaamse renaissancestijl naar de ontwerpplannen van provinciaal architect René Buyck (1850-1923). <italic>Historiek</italic>. Vanaf 1870 rijpen ideeën om het toenmalige gemeenteplein aan te leggen en te verfraaien. In het kader van die werken wordt beslist een nieuw gemeentehuis te bouwen. Het oude gemeentehuis stond

Beschrijving

Gemeenteplein nr. 1. Gemeentehuis van Oostkamp, gebouwd in 1882 in neo-Vlaamse renaissancestijl naar de ontwerpplannen van provinciaal architect René Buyck (1850-1923). Historiek. Vanaf 1870 rijpen ideeën om het toenmalige gemeenteplein aan te leggen en te verfraaien. In het kader van die werken wordt beslist een nieuw gemeentehuis te bouwen. Het oude gemeentehuis stond