Hoeve Iepjeshof

Beschrijving

Nr. 27. Z.g. .Iepjeshof.. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken rondom onverhard erf met vaalt; gebetonneerde stoep voor het boerenhuis. Ten O., rest van omwalling. Korte, onverharde erfoprit. Inplanting ten O. van de Neerloopbeek. Ten Z., boerenhuis met een gedichte l.deurtrav. + drie trav. + een r.opkamertrav. en één bouwl. onder licht gebogen zadeldak (n // stra

Hoeve Iepjeshof

Lindestraat 27 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken rondom onverhard erf met vaalt; gebetonneerde stoep voor het boerenhuis. Ten oosten, rest van omwalling. Korte, onverharde erfoprit. Inplanting ten oosten van de Neerloopbeek. Ten zuiden, boerenhuis met een gedichte deurtravee links + drie traveeën + een opkamertravee rechts en één bouwlaag onder licht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende dakrand. In kern opklimmend tot de 18de eeuw (?). Ten noorden, links stalvleugel van twee traveeën met aanleunende dwarsschuur rechts verbouwd tot stal.