Staats Middelbare Hoofdschool

Beschrijving

Nr. 14, 18 - Arsenaalstraat, nr. 22 - Schoolstraat, nr. 19, 21. Vroeger z.g. .Staats Middelbare Hoofdschool. vlg. gevelsteen, heden Rijksmiddenschool. Schoolgebouw op gr.m. U-vormig grondplan in neo-Vlaamse-renaissancestijl n.o.v. architect L. Reynvoet (Doornik), gedateerd Anno 1923 d.m.v. gevelsteen. Begrensd door Lt. Calbergstraat ten N., Arsenaalstraat ten W. en Schoolstraat ten O. Laag ommuu

Arsenaalstraat 22, Luitenant Calbergstraat 16-18, Schoolstraat 19-21 (Nieuwpoort)
Schoolgebouw op grosso modo U-vormig grondplan in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar ontwerp van architect L. Reynvoet, gedateerd Anno 1923 door middel van gevelsteen. Lage noordvleugel tussen inspringende en schuin geplaatste poortgebouwtjes. Analoge oost- en westvleugel van twee bouwlagen, respectievelijk met aanpalende en afzonderlijke onderwijzerswoning.