Twee burgerhuizen

Beschrijving

Nrs. 49-51. Twee diephuizen van elk drie trav. en twee bouwl. onder zadeldaken, vlg. A. Duclos van 1741. Gevel van nr. 51 is vernieuwd vóór 1964; nr. 49 is resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1964 n.o.v. architect J. De Coster, na diens overlijden overgenomen door J. Priem (Brugge) o.m. toevoegen van de witstenen plint, aanbrengen van kruiskozijnen met glas-in-lood in d

Burgerhuizen

Oude Zak 49-51 (Brugge)
Twee diephuizen van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, volgens A. Duclos van 1741. Gevel van nummer 51 is vernieuwd vóór 1964; nummer 49 is resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1964 naar ontwerp van architect J. De Coster, na diens overlijden overgenomen door J. Priem (Brugge).