Koortskapel

Beschrijving

Merkemstraat z.nr. (ter hoogte van huis nr. 8). Z.g. "KOORTSKAPEL" cf. steen met inscriptie en aanduiding op de stafkaart. Kapel als dusdanig aangeduid op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1866, echter niet meer op de latere kaarten van 1883 en 1911. De huidige kapel werd herbouwd in 1993, ter vervanging van een vorige kapel. Bij de kapel wordt 'gediend' tegen koorts.Vr

Koortskapel

Merkemstraat (Houthulst)
Kapel als dusdanig aangeduid op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1866, echter niet meer op de latere kaarten van 1883 en 1911. De huidige kapel werd herbouwd in 1993, ter vervanging van een vorige kapel. Bij de kapel wordt 'gediend' tegen koorts. Vrij grote geelbakstenen kapel onder zadeldak (blauwe mechanische pannen). Tuitgevel met ijzeren kruisbekroning. Getoogd portaal.