Woning De Zeven Werken van Barmhartigheid

Straat Rozenhoedkaai
Locatie Rozenhoedkaai 1, Rozenhoedkaai 2 (Brugge)

Rozenhoedkaai 1, 2, Brugge (West-Vlaanderen)

Onderkelderd breedhuis, verdeeld in twee woningen, samen van zes/vier + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de Rozenhoedkaai, leipannen; twee kleine dakkapellen); oudere kern, zie kelder. "Kunstige Herstelling" van 1967-1970 naar ontwerp van architecten L. en P. Viérin (Brugge), uitgevoerd door aannemers Vermeersch en Delacourt (Brugge).

Beschrijving

Nr. 1-2/ Eekhoutstraat. Z.g. "De Zeven Werken van Barmhartigheid" cf. boogveldreliëfs. Onderkelderd breedhuis, verdeeld in twee woningen, samen van zes/vier + drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // Rozenhoedkaai, leipannen; twee kleine dakkapellen); oudere kern cf. kelder. "Kunstige Herstelling" van 1967-1970 n.o.v. architecten L. en P. Viérin (Brugge), uitgevoerd