Complex met binnentuin met heester, arbeiderswoningen en wasserij

Beschrijving

★ Nr. 100. Achter vernieuwde gevel ligt op een binnentuin evenwijdig met de Capucienenrei een XVII-heester, met aangebouwde dwarsvleugel uit XVIII d- XIX a. In XIX gedeeltelijke verkaveling van de tuin t.b.v. werkmanshuizen nrs. 102-120. Tot 1976 in gebruik als wasserij. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1986 n.o.v. architect D. De Love (Brugge) en aanbrengen van een nieuwe inkompa

Stadspaleis

Westmeers 96 (Brugge)
Achter vernieuwde gevel ligt op een binnentuin evenwijdig met de Capucienenrei een 17de-eeuwse heester, met aangebouwde dwarsvleugel uit het vierde kwart van de 18de eeuw eerste kwart van de 19de eeuw. In de 19de eeuw gedeeltelijke verkaveling van de tuin ten behoeve van werkmanshuizen nummers 102-120. Tot 1976 in gebruik als wasserij. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1986 naar ontwerp van architect D. De Love (Brugge) en aanbrengen van een nieuwe inkompartij aan de straatkant, ook aanleggen van een formele tuin naar 17de-eeuws patroon.