Stadswoning, toegang tot beluik Fort Ghent

Straat Carmersstraat
Locatie Carmersstraat 144 (Brugge)

Carmersstraat 144, Brugge (West-Vlaanderen)

Drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Toegang tot het beluik via poortje. Gebouwd in 1835-1836. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1979-1981 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge).

Beschrijving

Nrs. 140-142. Breedhuis van drie trav. en één bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Toegang tot het beluik z.g. "Fort Ghent". Gebouwd in 1835-1836 i.o.v. kolenhandelaar Benedictus Ghent op een braakliggend terrein. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1979-1981 n.o.v. architect P. Viérin (Brugge). Fort toegankelijk via rechth. poortje aa