Hoeve Ter Ede

Beschrijving

Edestraat nr. 2. Historische hoeve "Ter Ede", ook wel hofstede "Ter Heede" of "Ter Heide" genoemd. De site klimt minstens op tot de tweede helft van de 16de eeuw, doch de gebouwen dateren pas van de 19de eeuw en zijn sindsdien vrij zwaar verbouwd en aangepast. De hoevebenaming is, net zoals de straatnaam, afgeleid van het woord heide, ver

Hoeve Ter Ede

Edestraat 2 (Oostkamp)
In hoofdzaak 19de-eeuwse, imposante hoeve toegankelijk via een erfoprit tussen twee bakstenen pijlers. Onverharde erfoprit afgezet door betonnen paaltjes; deels met betonplaten verhard gedeelte voor het boerenhuis en de schuur. Dwars op het boerenhuis georiƫnteerde stallen, mogelijk daterend uit de 17de-18de eeuw, doch aangepast qua openingen in de 20ste eeuw.