Kasteelsite de Lanier

Beschrijving

Kasteelsite "de Lanier" met kasteel, hoeve, jachtwachterwoning, serre, ommuurde tuinen op een domein met parkaanleg binnen een omwalling. Van hieruit vertrekken verschillende dreven richting dorp, het kanaal, het Galgeveld en de Leiedreef.

Kasteeldomein de Lanier

Maria-Aaltersteenweg 33-34, 35, 33A (Beernem)
Kasteeldomein met omwald kasteel bereikbaar via een toegangsbrug en jachtwachterwoning met wagenhuis. Kasteelhoeve met schuur waarin een smidse en aardappel- en fruitkelder bewaard zijn. Ommuurde moestuin met hek, serres, bergplaats en kippenhok en omhaagde hoogstamboomgaard ten zuiden. Parkaanleg in landschappelijke stijl met tot vijver omgevormde walgracht met tuinbruggen, tuinbeeld, ijskelder, gazons, solitaire bomen en bomengroepen, struikenmassieven en parkbos. Domein verbonden met de omgeving door dreven en toegankelijk via hekken en hekpijlers.